søndag 5. februar 2012

Utvikling og testing

Oppgave 1 - Vurdering av nettsteder

http://www.oldhatrecords.com/cd1001.html
Framsida til Old Hat Records gir meg umiddelbart et positivt inntrykk av denne nettbutikken. Ingen overdreven bruk av linker hit og dit, ingen blinkende reklamebannere og heldigvis ingen sprett-opp-plakater hvor du, som den eneste i universet, er trukket ut til å få en million dollar. Her er det ryddig og oversiktlig, og bruken av symboler og fargevalg tiltaler meg. Bildebruken etterlater ingen tvil om hva dette handler om.
Navigasjonen fungerer også meget bra. Her går ting kjapt og du slipper irriterende venting på at ting skal lastes ferdig. Dessuten er det lett å finne det du er ute etter.
Alt i alt et bra nettsted som gir interesserte det de er ute etter på en enkel og grei måte. Trolig er dette gjort med hensikt for å treffe en kundegruppe med forholdsvis høy gjennomsnittsalder.


http://www.horvei-elektro.no/
Vil starte med å sende en gratulasjon til Horvei Elektro som kandidat til Internetts enkleste webside. Her er det ikke brukt massevis av ressurser på unyttig fjas. Du ønskes velkommen til Horvei Elektro, og dermed basta! Skal du kontakte noen via telefon, fax eller e-mail, finner du nummer og mailadresser, men det er også alt, bortsett fra besøksadresse til firmaet.
Strengt tatt er vel denne nettsida temmelig bortkastet, ettersom alt av opplysninger lett kan finnes i telefonkatalogen.
Utseendemessig framstår heller ikke sida særlig tiltalende. Nesten bare svart skrift på hvit bakgrunn gir et uspennende inntrykk. Det eneste som liver opp ørlite grann, er logoen med støpselet og en gnist fra dette.
Navigasjonsmuligheter er totalt fraværende, og jeg finner ingenting som kan fortelle meg om dette bare er en ren håndverkerbedrift, eller om det finnes en forretning der utstyr er utstilt og kan beskues. Alt i alt en temmelig stusselig nettside.


http://www.arngren.net/
Sammenlignet med Horvei Elektros hjemmeside, er på mange måter Frithjof Arngrens nettbutikk den rake motstningen. Her er det omtrent ikke en eneste kvadratcentimeter ledig plass, og mitt inntrykk er at den er svært rotete og uoversiktlig. Riktignok finnes det en Index i høyre marg, til hjelp med å finne produktene, men ellers virker det som om innholdet bare er strødd utover. Regner med at dette er gjort bevisst for å pirre nysgjerrigheten til entusiaster av alskens elektroduppeditter, men for meg blir det i overkant rotete.
Navigasjonen ser ut til å fungere bra, og du har søkefelt for å lete etter det du måtte ønske. Forsiden er imidlertid så bred at du må bruke glidebryter får å se alt som ligger der. Bruk av bakgrunn og farger er ikke særlig aktuelt, ettersom det nesten ikke finnes plass til at dette synes, men det lille som er, er hvitt og lite estetisk.
Denne siden er ikke etter min smak, men ,som sagt, en entusiast vil muligens ha en helt annen mening.


Oppgave 11 - begrunnelse for preferansene

Etter å ha jobbet gjennom leksjonen, ser jeg nå litt klarere hvorfor jeg likte/mislikte elementer i de tre omtalte nettsidene. Selv om Old Hat Records “synder” litt i bruken av skrifttyper og størrelser, er siden ganske fri for visuell støy. Dessuten er fargebruken, som nevnt, behagelig og gjennomført.
Siden til Horvei Elektro er det vel ikke så mye å si om. Her savner jeg rett og slett informasjon og noe som kunne gjøre siden litt interessant. Riktignok har vi lært om viktigheten av å være konsis og presis i tekstene vi legger ut, men det er vel ikke meningen å kutte ut all tekst?
Arngrens side bryter vel de fleste prnisipper for gode nettsider, både med hensyn til fargebruk, lesbarhet, oversiktlighet, visuell støy, osv. Derimot kan man vel si at siden scorer høyt på egenart. Det skulle være små muligheter for å forveksle denne med andre nettsider.

1 kommentar:

  1. Jeg er enig med deg i din vurdering av sidene. Det er spennende å se på "Old Hat" sine sider. De satser mye på det som kan kalles "visuell identitet". Du trenger bare å kaste et øye på siden og du blir hensatt til det det dreier seg om, gammel amerikansk musikk. Utformingen er med på å skape en stemning for leseren, og selfølgelig derfor handle på siden.

    SvarSlett