tirsdag 26. april 2011

Informasjonskompetanse 2 - øvingsoppgave

RSS var for meg et helt ukjent begrep inntil vi fikk en innføring i hva det er og hva det kan brukes til i emnet om informasjonskompetanse. Å etablere en Netvibes-ressurs og begynne utforskingen gikk overraskende greit, så spørsmålet ble hvordan vi kan utnytte dette i forhold til å gi undervisningen vår merverdi. Det gikk imidlertid ikke lenge før en del bruksmuligheter åpenbarte seg, særlig i forhold til fag som samfunnsfag og naturfag.
Vi har vel fra tid til annen sukket litt over utdaterte lærebøker og ønsket på en eller annen måte å kunne presentere elevene for "ferske" opplysninger, nye forskningsresultater, i det hele tatt være "up-to-date". Her ligger altså mulighetene klare.
I vår framtidige, digitale skolehverdag tror jeg denne eller lignende måter å holde seg selv og elevene oppdatert på, vil bli en selvfølgelig del av undervisningen. I den tradisjonelle skolen kjemper mange av oss daglig en kamp for å framstå interessante og motiverende for elevene. Jeg tror at bruk av denne type digitale muligheter kan hjelpe oss med dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar