søndag 27. mars 2011

IKT og TPO

Ved vår skole blir IKT utnyttet som ressurs for tilpasset opplæring på noen områder. Ofte er dette forbundet med styrking av lese- skriveopplæringen og kan ha form av lesekurs, der elever får ekstra trening i lesing av tekster og enkeltord. Andre ganger brukes det i forbindelse med skriving av oppgaver, da det ofte viser seg lettere for en del elever å få bruke digitalt skriveverktøy framfor blyant og papir. Her ligger det både en motivasjonsfaktor og en gevinst i form av å kunne lagre arbeider i digitale mapper for gjenbruk og vurdering.
En annen måte vi bruker IKT til å tilpasse opplæringen på, er ved å justere ukeplaner/arbeidsplaner for elever slik at noe eller mye av arbeidet kan gjøres digitalt.
Ut fra resultater oppnådd gjennom flere år er det liten tvil om at vi ved vår skole har nytte av å bruke IKT som redskap i tilpasset opplæring. Vi ser stadig eksempler på elever som får et løft når denne ressursen benyttes.

1 kommentar:

  1. Virkar som de har ein plan på bruk av IKT i tilpassa opplæring? Då er det sjølvsagt også enklare å få kontinuitet i arbeidet. Ofte ser ein dessverre at også dette vert avhengig av kva lærar som har eleven/klassa.

    SvarSlett